Siirtonurmikko Loviisasta

Siirtonurmella saa nopeasti kauniin ja vihreän, tiiviin ja rikkaruohovapaan kulutusta kestävän nurmikon, jota on helppo hoitaa. Siirtonurmi Etelän Nurmi Oy myy, toimittaa ja asentaa siirtonurmikot nopeasti ja oikeaoppisesti paikoilleen. Toimitamme siirtonurmikkoa Loviisasta Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Lahteen, Kouvolaan ja Kotkaan esimerkiksi. Ota yhteyttä ja tilaa siirtonurmikko pihaan!

Esityöt

Viljavuuspalvelut. Viljavuuspalvelu tarjoaa kotipuutarhojen maa-analyysipalvelut, sekä niihin liittyvät maanparannus- ja lannoitusohjeistukset. Näin tiedät millaiselle maalle nurmikon perustat.

Muokkaus ja kalkitus. Multa muokataan ensin huolellisesti esim. jyrsimällä n. 15 cm:n syvyyteen. Jäykän savimaan rakenne on hyvä parantaa sekoittamalla siihen hiekkaa tai turvehiekkaa. Hiekkamaan voi parantaa lisäämällä turvetta tai puukuorimultaa. Mikäli multaa ei ole kalkittu ja lannoitettu etukäteen on hyvä peruslannoittaa pihanurmikon kestolannoksella ennen asennusta n. 3 - 7 kg/aari. Jos maapohja on hapan, se on hyvä kalkita. Peruskalkituksen sopiva määrä on n. 50 kg/aari.

Tasoitus. Pinta tasoitetaan ja kivet, oksat ja rikkaruohot kerätään pois. Sen jälkeen pinta jyrätään ja tasoitetaan uudelleen, mikäli pinta jyräämisen jälkeen on painunut epätasaisesti. Muista, että lopullisen nurmikon tasaisuus on sama kuin pohjan tasaisuus.

Siirtonurmen asennus

Kastelu. Kuivalla kesäsäällä pohja kastellaan reilusti (n. 30 mm, mikä vastaa 3000 l/aari) esim. edellisenä iltana ennen asennusta.

Haravointi, lannoitus ja kastelu. Pinta haravoidaan kevyesti, tarvittaessa lisätään vähän lannoitusta ja pohja kastellaan vielä kevyesti ennen asennusta.

Asennus. Asentaminen aloitetaan pisimmältä sivulta lähtien. Asennettaessa kävellään jo asennetun nurmikon päällä varsinkin silloin kun pohja on märkä. Nurmikkorullat asennetaan niin, että poikittaissaumat tulevat limittäin. Tarvittaessa leikataan ja muotoillaan palat puukolla. Saumat asennetaan tiiviisti yhteen, ei kuitenkaan niin suurella voimalla, että sauma nousee alustasta.

Jyräys. Matto jyrätään asentamisen jälkeen niin, että juuret saavat kunnon kosketuksen alustaan.

Kastelu läpimäräksi. Heti asentamisen jälkeen kastellaan runsaasti niin, että siirtonurmi ja pohja on läpimärkä. Kastellaan yleensäkin reilusti kun kastellaan, jonka jälkeen pidetään päivän tai muutaman päivän tauko sen takia että kun kosteus tulee alhaalta juurtuminen on nopeata. Kuivalla hellesäällä hoida kastelu mieluimmin yön aikana, jolloin haihdunta on pieni. Mikäli mahdollista käytä sadettajia varsinkin luiskissa, jolloin vesi imeytyy paremmin maahan.

Jyrkät maastot. Jyrkissä luiskissa asennetaan levyt pystysuuntaan ja kiinnitetään juurtumisen ajaksi teroitetuilla puupuikoilla (esim. 10*20*200…300 mm), 1kpl/levy. Luiskissa jyräämisen sijaan voidaan tampata lankulla. Jyrkät luiskat on varminta asentaa kostealla syyssäällä.

Hoito-ohjeet

Juurtuminen. Juurtumisen aikana (n. 2 - 3 viikkoa) kastellaan nurmikko huolellisesti, se ei saa kuivua. Mieluummin käytetään sadettajia kuin letkukastelua.

Nurmikon leikkaus ensimmäistä kertaa. Nurmikko leikataan kun se on kasvanut n. 8 cm:n pituiseksi. Sopiva leikkuukorkeus on 3-4 cm. Sen jälkeen leikataan kasvun mukaan. Nyrkkisääntö on, että kerralla saa leikata korkeintaan kolmasosa nurmen pituudesta.

Yleislannoitus. Tarvittaessa lannoitetaan muutaman viikon jälkeen yleislannoituksella n. 3 kg/aari. Seuraavat kesät lannoitetaan keväisin nurmikon kevät-kestolannoitteella (typpirikas) ja syksyisin nurmikon syyslannoitteella (ei typpeä).

Kulutuskestävä. Muutaman viikon sisällä nurmikko on kasvanut kiinni alustaan. Nurmikon päällä voi kävellä heti. Kulutusta se kestää muutaman viikon jälkeen asennuksesta.

Voit kysyä lisää tai tilata siirtonurmen lomakkeella tai soittamalla numeroon 0400 461 742. Saat siirtonurmikkoa Loviisasta Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Kotkaan ja Kouvolaan toimitettuna. 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!


  • aa luottoluokitus 2017